Wednesday, 18 February 2015

2014


kenangan bersama mereka ketika membuat drama sastera...
Assalamualaikum beautiful people ! I'm back ! Dah lama tak update blogg. Like lama gila tak update wooo. Nak cakap pasal apa eh ? :3 . Tkde idea pulak. Sebelum nak update nie , nisa menghadapi masalah dgn lupa password blog nie -,- . Ingatkan bila dh dpt bukak blog nie , rasa nak delete semua apa yang pernah nisa update tpi rasa syg pulak. HOHOHO. Nak cakap apa eh ? *thinking*
Rasanya dah 1 tahun nisa tinggal kan blog nie. Hari nie tibatiba firasat hati nak update blog pulak. Muahhahaha xD 

Nisa dapat masuk kelas sastera. Ingatkan kelas nisa bosan , ruparupa best . Nak tahu tak kenapa best ? :O . Kelas nisa best sbb classmate nisa semua sporting , semuanya pandai buat lawak. So dlm kelas non stop nisa gelak. HAHAHA. 

Best jugak kan belajar sastera nie ? mulamula rasa nak drop sastera nie, tapi semakin hari demi hari nisa belajar sastera rasa best pulak. Rasa jatuh cinta pulak , exam dia tkde lah susah sgt. Mudah nak skor A+ . Aminnn. Bila nisa dh belajar sastera nie, nisa teringin pulak nak mengarang mcm jdi penulis novel ke ? buat ayt gramatis ke ? buat pantun ke ? buat syair ke ? tpi bila fikir pasal kerjaya nie mesti teringat dkt abah . Nak tahu why ? sbb nisa pernah ckp dkt abh yg aliran sastera nie boleh jadi nurse, penulis novel , pembaca berita , wartawan , berlakon , jadi cikgu boleh , peguam pn boleh. Then respon abh "abh tknk adk jdi wartawan ke apa ke yg ada kaitan dgn sosial, klau kamu salah bgi maklumat nnt mereka cri kamu. Kamu tu dh lah perempuan. Adk jdi nurse ke" 
Masa dgr respon abh tu mmg dh sedih lah. HAHAHAH. Tpi tkpe , nisa mmg tkde citacita nak jdi wartawan pun. HAHAH. 

Nisa pernah cuba nak mengarang mcm penulis selalu lakukan. Like fikir ayat tu mcm btl-btl sasterawan lah. Ada suatu hari tu nisa sedih , then nisa reka ayat-ayat sikit. Nisa reka tu pun brp kerat je . Tak smpai dua muka surat pun. HAHAHHA. KeEsokkannya nisa baca balik apa yg nisa buat mcm tk percaya je yg nisa buat semua tu xD

Bak kata cikgu Hasiah "orang seni klau berduka lara mereka akan melukis dkt kertas. Mereka luahkan pada kertas. Manakala kalau orang sastera  ketika berduka lara mereka akan reka ayat. Mereka meluahkan perasaan dgn reka ayat pada kertas"

No comments:

Post a Comment