Thursday, 5 March 2015

bersama kak Aila 💝🙈🙈







ROADRUN 2015




Assalamualaikum readers! How's ur day today ? :) .  Hari ini tiba-tiba rasa nak update blog. Sejak dari haritu lgi nak update tpi busy dgn exam bulan mac so tkde masa nak bukak segala laman sosial. Yang sempat bukak cuma whatsapp dengan wechat je. HAHAHAHA. Alhamdulillah exam baru je habis hari nie. kihkih xD . Hari nie Nisa nak ckp psl roadrun sekolah.  Roadrun sekolah Nisa baru je habis. Tak silap buat minggu lepas hari Sabtu. urmmmm, tahun nie nasib tak berapa nak baik sangat :'/ .

Selepas cikgu bunyikan pistol, someone tolak Nisa sampaikan jatuh. Bila Nisa nak bangun balik jatuh balik sbb ada orang tolak lagi. Mulamula mmg dh patah semangat nak lari sbb kaki & tgn dh sakit , darah pun dh keluar masatu. Yang paling sakit hati sorang pun tkde tolong Nisa masa jatuh & yang paling bengang nya kenapa lah PBSM tk nampak masa Nisa jatuh....

Masa dah jatuh tu ingatkan nak masuk sekolah je sbb tangan dah mula keluar darah & tgk ramai orang dh pecut Nisa. Tapi firasat hati suruh Nisa lari jugak untuk dapatkan nombor sbb dari form 1 dh dapat nombor tak kan tahun nie last year nk biar kan mcm tu je? Masa mula-mula ramai yang nak duduk depan, bila dah sampai tmpt yg naik bukit, semua dh pancit.. Semua poyoh je lebih *buat muka menyampah* .

Finally, Nisa dapat jugak nombor. Ingatkan tk dapat nombor untuk tahun nie. Tahun nie mmg Nisa target nak dapat TOP 3, masa form 1 & form 2 dapat top 10. Naik form 3 hingga sekarang tetap dapat top 3 .  HOHOHOH.


Wednesday, 18 February 2015

2014


kenangan bersama mereka ketika membuat drama sastera...
Assalamualaikum beautiful people ! I'm back ! Dah lama tak update blogg. Like lama gila tak update wooo. Nak cakap pasal apa eh ? :3 . Tkde idea pulak. Sebelum nak update nie , nisa menghadapi masalah dgn lupa password blog nie -,- . Ingatkan bila dh dpt bukak blog nie , rasa nak delete semua apa yang pernah nisa update tpi rasa syg pulak. HOHOHO. Nak cakap apa eh ? *thinking*
Rasanya dah 1 tahun nisa tinggal kan blog nie. Hari nie tibatiba firasat hati nak update blog pulak. Muahhahaha xD 

Nisa dapat masuk kelas sastera. Ingatkan kelas nisa bosan , ruparupa best . Nak tahu tak kenapa best ? :O . Kelas nisa best sbb classmate nisa semua sporting , semuanya pandai buat lawak. So dlm kelas non stop nisa gelak. HAHAHA. 

Best jugak kan belajar sastera nie ? mulamula rasa nak drop sastera nie, tapi semakin hari demi hari nisa belajar sastera rasa best pulak. Rasa jatuh cinta pulak , exam dia tkde lah susah sgt. Mudah nak skor A+ . Aminnn. Bila nisa dh belajar sastera nie, nisa teringin pulak nak mengarang mcm jdi penulis novel ke ? buat ayt gramatis ke ? buat pantun ke ? buat syair ke ? tpi bila fikir pasal kerjaya nie mesti teringat dkt abah . Nak tahu why ? sbb nisa pernah ckp dkt abh yg aliran sastera nie boleh jadi nurse, penulis novel , pembaca berita , wartawan , berlakon , jadi cikgu boleh , peguam pn boleh. Then respon abh "abh tknk adk jdi wartawan ke apa ke yg ada kaitan dgn sosial, klau kamu salah bgi maklumat nnt mereka cri kamu. Kamu tu dh lah perempuan. Adk jdi nurse ke" 
Masa dgr respon abh tu mmg dh sedih lah. HAHAHAH. Tpi tkpe , nisa mmg tkde citacita nak jdi wartawan pun. HAHAH. 

Nisa pernah cuba nak mengarang mcm penulis selalu lakukan. Like fikir ayat tu mcm btl-btl sasterawan lah. Ada suatu hari tu nisa sedih , then nisa reka ayat-ayat sikit. Nisa reka tu pun brp kerat je . Tak smpai dua muka surat pun. HAHAHHA. KeEsokkannya nisa baca balik apa yg nisa buat mcm tk percaya je yg nisa buat semua tu xD

Bak kata cikgu Hasiah "orang seni klau berduka lara mereka akan melukis dkt kertas. Mereka luahkan pada kertas. Manakala kalau orang sastera  ketika berduka lara mereka akan reka ayat. Mereka meluahkan perasaan dgn reka ayat pada kertas"