Friday, 13 December 2013

2013




Assalamualaikum , hehehe . sihat kah wahai ukhti2 ku sekalian ? 
sudah lama Nisa tk update blogg , ini lah masa nyer untk update blogg. hehehe 
cuba tgk jam sekarang pukul brp ? hehehe . Dah pukul 5.23 pagi. Haish tak boleh nak tidur balik. 
anyway salam tahhajud :) , yang belum tidur tu solat lah witir ^^

Kali nie Nisa nak post pasal 2013 . memang banyak berlaku pada tahun nie. eceh ayat *tolak hidung*
ada yang sedih , ada yang gembira tapi kebanyak kan sedih lah :'(

salah satu nya masalah tahun nie yang Nisa tk boleh control ialah "MASALAH DENGAN KAWAN BAIK"
Kita nak kena jaga hati orang lah , hati pihak sana pulak kena jaga. termat lah penat . 
pantang kot klau jumpa orang tibatiba dia tanya "Eh , kau dgn dia apa macam ? dh ok ?" 
masa tu bila dengar soalan mcm tu rasa nak menangis depan orang tu pun ada . Serious talk.

Dan paling tak suka bila kita mengadu masalah kita dkt dia , dia bagi respon mcm org tkde perasaan. 
I mean ... kita citer masalah kita dkt dia then dia bagi nasihat mcm tk bagi kita semangat. 
masa tu memang dalam hati ckp "Menyesal Aku Cerita Dekat Kau" 
hahaha. Jahatnya Nisa . *Astaghfirullahala'zim*

Tapi selalunya Nisa suka pendam kan , pendam dan pendam . 
Bila dh pendam kan , hari seterusnya mesti menangis bagai nak rak dlm bilik. hehe
Bila ada orang tanya "Kau OK tak nie?" "Kau ada masalah ke ?" "Kau menangis ke?" 
"Kau ada masalah dengan Nik eh?" "Siapa buat kau menangis nie?"
Bila korang tanya soalan nie dkt aku.. memang aku tipu korang. Ok maaf kan aku. 
bukan tk nk bgi tahu , cuma rasa lebih korang tk payah tahu. Takut nant bila aku cerita lagi tambah sedih :'(

Moral of the story jangan bersedih