Thursday, 5 March 2015

bersama kak Aila 💝🙈🙈







ROADRUN 2015




Assalamualaikum readers! How's ur day today ? :) .  Hari ini tiba-tiba rasa nak update blog. Sejak dari haritu lgi nak update tpi busy dgn exam bulan mac so tkde masa nak bukak segala laman sosial. Yang sempat bukak cuma whatsapp dengan wechat je. HAHAHAHA. Alhamdulillah exam baru je habis hari nie. kihkih xD . Hari nie Nisa nak ckp psl roadrun sekolah.  Roadrun sekolah Nisa baru je habis. Tak silap buat minggu lepas hari Sabtu. urmmmm, tahun nie nasib tak berapa nak baik sangat :'/ .

Selepas cikgu bunyikan pistol, someone tolak Nisa sampaikan jatuh. Bila Nisa nak bangun balik jatuh balik sbb ada orang tolak lagi. Mulamula mmg dh patah semangat nak lari sbb kaki & tgn dh sakit , darah pun dh keluar masatu. Yang paling sakit hati sorang pun tkde tolong Nisa masa jatuh & yang paling bengang nya kenapa lah PBSM tk nampak masa Nisa jatuh....

Masa dah jatuh tu ingatkan nak masuk sekolah je sbb tangan dah mula keluar darah & tgk ramai orang dh pecut Nisa. Tapi firasat hati suruh Nisa lari jugak untuk dapatkan nombor sbb dari form 1 dh dapat nombor tak kan tahun nie last year nk biar kan mcm tu je? Masa mula-mula ramai yang nak duduk depan, bila dah sampai tmpt yg naik bukit, semua dh pancit.. Semua poyoh je lebih *buat muka menyampah* .

Finally, Nisa dapat jugak nombor. Ingatkan tk dapat nombor untuk tahun nie. Tahun nie mmg Nisa target nak dapat TOP 3, masa form 1 & form 2 dapat top 10. Naik form 3 hingga sekarang tetap dapat top 3 .  HOHOHOH.


Wednesday, 18 February 2015

2014


kenangan bersama mereka ketika membuat drama sastera...
Assalamualaikum beautiful people ! I'm back ! Dah lama tak update blogg. Like lama gila tak update wooo. Nak cakap pasal apa eh ? :3 . Tkde idea pulak. Sebelum nak update nie , nisa menghadapi masalah dgn lupa password blog nie -,- . Ingatkan bila dh dpt bukak blog nie , rasa nak delete semua apa yang pernah nisa update tpi rasa syg pulak. HOHOHO. Nak cakap apa eh ? *thinking*
Rasanya dah 1 tahun nisa tinggal kan blog nie. Hari nie tibatiba firasat hati nak update blog pulak. Muahhahaha xD 

Nisa dapat masuk kelas sastera. Ingatkan kelas nisa bosan , ruparupa best . Nak tahu tak kenapa best ? :O . Kelas nisa best sbb classmate nisa semua sporting , semuanya pandai buat lawak. So dlm kelas non stop nisa gelak. HAHAHA. 

Best jugak kan belajar sastera nie ? mulamula rasa nak drop sastera nie, tapi semakin hari demi hari nisa belajar sastera rasa best pulak. Rasa jatuh cinta pulak , exam dia tkde lah susah sgt. Mudah nak skor A+ . Aminnn. Bila nisa dh belajar sastera nie, nisa teringin pulak nak mengarang mcm jdi penulis novel ke ? buat ayt gramatis ke ? buat pantun ke ? buat syair ke ? tpi bila fikir pasal kerjaya nie mesti teringat dkt abah . Nak tahu why ? sbb nisa pernah ckp dkt abh yg aliran sastera nie boleh jadi nurse, penulis novel , pembaca berita , wartawan , berlakon , jadi cikgu boleh , peguam pn boleh. Then respon abh "abh tknk adk jdi wartawan ke apa ke yg ada kaitan dgn sosial, klau kamu salah bgi maklumat nnt mereka cri kamu. Kamu tu dh lah perempuan. Adk jdi nurse ke" 
Masa dgr respon abh tu mmg dh sedih lah. HAHAHAH. Tpi tkpe , nisa mmg tkde citacita nak jdi wartawan pun. HAHAH. 

Nisa pernah cuba nak mengarang mcm penulis selalu lakukan. Like fikir ayat tu mcm btl-btl sasterawan lah. Ada suatu hari tu nisa sedih , then nisa reka ayat-ayat sikit. Nisa reka tu pun brp kerat je . Tak smpai dua muka surat pun. HAHAHHA. KeEsokkannya nisa baca balik apa yg nisa buat mcm tk percaya je yg nisa buat semua tu xD

Bak kata cikgu Hasiah "orang seni klau berduka lara mereka akan melukis dkt kertas. Mereka luahkan pada kertas. Manakala kalau orang sastera  ketika berduka lara mereka akan reka ayat. Mereka meluahkan perasaan dgn reka ayat pada kertas"

Friday, 13 December 2013

2013




Assalamualaikum , hehehe . sihat kah wahai ukhti2 ku sekalian ? 
sudah lama Nisa tk update blogg , ini lah masa nyer untk update blogg. hehehe 
cuba tgk jam sekarang pukul brp ? hehehe . Dah pukul 5.23 pagi. Haish tak boleh nak tidur balik. 
anyway salam tahhajud :) , yang belum tidur tu solat lah witir ^^

Kali nie Nisa nak post pasal 2013 . memang banyak berlaku pada tahun nie. eceh ayat *tolak hidung*
ada yang sedih , ada yang gembira tapi kebanyak kan sedih lah :'(

salah satu nya masalah tahun nie yang Nisa tk boleh control ialah "MASALAH DENGAN KAWAN BAIK"
Kita nak kena jaga hati orang lah , hati pihak sana pulak kena jaga. termat lah penat . 
pantang kot klau jumpa orang tibatiba dia tanya "Eh , kau dgn dia apa macam ? dh ok ?" 
masa tu bila dengar soalan mcm tu rasa nak menangis depan orang tu pun ada . Serious talk.

Dan paling tak suka bila kita mengadu masalah kita dkt dia , dia bagi respon mcm org tkde perasaan. 
I mean ... kita citer masalah kita dkt dia then dia bagi nasihat mcm tk bagi kita semangat. 
masa tu memang dalam hati ckp "Menyesal Aku Cerita Dekat Kau" 
hahaha. Jahatnya Nisa . *Astaghfirullahala'zim*

Tapi selalunya Nisa suka pendam kan , pendam dan pendam . 
Bila dh pendam kan , hari seterusnya mesti menangis bagai nak rak dlm bilik. hehe
Bila ada orang tanya "Kau OK tak nie?" "Kau ada masalah ke ?" "Kau menangis ke?" 
"Kau ada masalah dengan Nik eh?" "Siapa buat kau menangis nie?"
Bila korang tanya soalan nie dkt aku.. memang aku tipu korang. Ok maaf kan aku. 
bukan tk nk bgi tahu , cuma rasa lebih korang tk payah tahu. Takut nant bila aku cerita lagi tambah sedih :'(

Moral of the story jangan bersedih 


Saturday, 9 March 2013

wearing baju PBSM with Wanie~


yang kiri tu Wanie ~


yang kiri tu Wanie~


myself :DD


Wednesday, 5 December 2012

I hope you more understand ;)

You still don't understand me, do you? All you know is just a little part. I won't ask for more. I just want to stay besides you and hold your hand. I'm stupid, I'm silly. It's too late to feel regret. I knew that I cant turn back anymore and I knew I cant see you anymore. It's all my fault, I'm sorry. I'm stupid because I didn't say out at that moment and now I apologize we both are too stupid because of our self-esteem. We are down because of missing each other. We both are too stupid because of loving each other. So we have been crying for a day long. You and I are so silly. Please consider again. We've gone through so many suffers till now, please consider again, as you'll regret. It's all my fault, I'm sorry. Why am I feeling this way? Am I a pervert ?


Tuesday, 4 December 2012

I just confused and I just want to know~

I don't remember since when... My thoughts are confusing just because of you, my heart getting nervous because I MISS YOU SO MUCH. I've told myself that maybe I'm thinking too much, I keep on teeling myself about this but seems this is unreasonable. Is this love??? If you are just like me? So is this the starting? My heart keep saying that I LOVE YOU. It's just like telling the whole world. Why do you can only hear by now? We're fated to meet each other, even I want you to understand me now... I can only let you feel by your heart. I'm in your heart. Just like you're in my heart maybe we're used to be with each other.